Želimo da se zahvalimo svima koji su se prijavili da volontiraju.

Pozivamo vas da posjetite Noć istraživača, saznate nešto novo i dobro se zabavite.

Petu godinu za redom u Banjaluci održana je već prepoznatljiva najzabavnija noć nauke i istraživačkog rada, ""Evropska Noć istraživača 2016".

Ove godine manifestacija je realizovana pod sloganom “Otkrijte nepoznato”, u petak, 30. septembra, na nekoliko različitih lokacija.

ALEKSANDAR OTAŠEVIĆ naučnik je na poljima popularizacije astronomije, i to kroz naučno – popularna predavanja i planetarijumske projekcije. Smatra da nauka uz umjetnost definiše čovjeka i da se po tome čovjek razlikuje od preostalog svijeta. Član je Astronomskog društva „Ruđer Bošković“ iz Beograda, koji su dugogodišnji prijatelji „Noći istraživača“, a MOBILNI PLANETARIJUM izaziva veliku pažnju posjetioca ove manifestacije.

Da saznate koliko je velik svemir, prisustvujte predavanjima u mobilnom planetarijumu u periodu od 17 do 22 časa, u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Petu godinu za redom u Banjaluci se obilježava već prepoznatljiva najzabavnija noć nauke i istraživačkog rada, “Evropska Noć istraživača 2016”. Ove godine manifestacija će biti realizovana pod sloganom “Otkrijte nepoznato”, u petak, 30. septembra, sa početkom u 17.00 časova na nekoliko različitih lokacija.

Noć istraživača može biti razlog za nešto drugaciji izlazak u petak naveče, a organizatori navode da su dobrodošli svi - i veliki i mali posjetioci!

Saznajte kako stvari funkcionišu, upoznajte se sa naukom koja stoji iza svakodnevnih pojava, pogledajte različite demonstracije, okušajte se u eksperimentima, pitajte naučnike sve što vas interesuje, učestvujte u naučnim igricama, kvizovima ili se okušajte u lovu na blago.

Lola magazin je medijski promoter Noći istraživača u Banjaluci kojem smo zahvalni za podršku. Lola magazin je objavio dva intervjua sa zanimljivm sagovornicima:

  1. NOĆ ISTRAŽIVAČA: SVA DANAŠNJA VELIKA DOSTIGNUĆA BI MOGLA BITI ZAMIJENJENA JEDNIM – TESLINIM
    O telekomunikacijama i drugim temama sa Aleksandrom Mastilovićem, magistrom elektrotehničkih nauka

  2. NOĆ ISTRAŽIVAČA: MAJA HADŽISELIMOVIĆ ŽIVI S ROBOTIMA
    Zašto je robotika važna za Maju Hadžiselimović, inženjera koji se bavi robotikom i mehatronikom u Njemačkoj

Pozivamo vas da posjetite njihova predavanja i ostale sadržaje u Noći istraživača, saznate nešto novo i dobro se zabavite.