Osnovci imaju priliku da pokažu kako oni vide nauku i njenu magiju

Peti put za redom Evropska noć istraživača BiH 2016 raspisuje konkurs za izradu likovnih i literarnih radova na temu „Šta to rade naučnici“. Učesnici takmičenja su djeca osnovnoškolskog uzrasta, a najuspješniji radovi će biti izloženi u okviru manifestacije Evropska noć istraživača, koja će biti održana u Banjoj Luci 30. septembra 2016. godine, a šest radova će biti i nagrađeno.

PRAVILA KONKURSA:

  1. UČESNICI: Na konkurs se mogu prijaviti djeca koja pohađaju osnovnoškolske ustanove sa šireg područija banjalučke regije. Učesnici će pod vođstvom mentora nastavnika kreirati radove na zadanu temu – u okviru ustanove koju pohađaju.
  2. Učesnici će nacrtati/napisati svoje viđenje nauke na temu slogana ovogodišnje manifestacije “Otkrijte nepoznato” koji će nas sve podstaći da izađemo iz okvira svakodnevnice i na nove načine doprinesemo razvoju nauke kod nas. Inovacije i neobična rješenja su oduvijek bili odlike pravih naučnika i jedva čekamo da vidimo vaše tumačenje ove tvrdnje.
  3. Likovni radovi će biti urađeni u tehnici po izboru malih umjetnika (pastelne boje, vodene boje, grafitna olovka, kolaž…)
  4. Literarni radovi treba da budu u kratkoj formi (maksimalno 500 riječi) sa naslovima koji šalju jasnu i upečatljivu poruku o razmišljanju autora.
  5. Radove s potpisima malih umjetnika (ime i prezime učenika, razred i naziv škole) će prikupiti i poslati nastavnici-mentori uz priložene svoje kontakt podatke (ime i prezime mentora i kontakt telefon/mejl)
  6. Svi radovi će biti izloženi na dan održavanja Evropske noći istraživača 30.09.2016.
  7. Radovi koji vjerno predstavljaju zadanu temu će biti izabrani za uži krug takmičenja.
  8. Iz grupe radova odabranih u uži krug takmičenja, tri rada iz likovnog i tri rada iz literarnog će biti odabrana sistemom lutrije i nagrađena od strane Prijatelja Evropske noći istraživača BiH 2016.

VAŽNO:

Učesnici treba da pošalju svoje radove najkasnije do 23.9.2016. u 16h, na adresu TIDEA d.o.o, Solunska 79, 78000 Banja Luka, sa naznakom “Prijava radova za Evropsku noć istraživača BiH 2016, Banja Luka”

 

Preuzmite pravila takmičenja